Ourberg (Reuland)

Soms zijn regio’s zo verblindend mooi dat je jezelf constant betrapt op het rondrijden met een glimlach. Geen helling lijkt te zwaar en vanuit iedere hoek waait wind mee. Vriendelijke automobilisten die je geen strobreed in de weg leggen en strak gegoten asfalt. Een verademing van de Waalse gatenkaas welke we ieder weekend weer trotseren. Een fietserwalhalla pur sang….

Het dal van de Our, in de regio St. Vith, heeft alles waar de liefhebber van droomt. Verkeersluw maar toch voorzien van een nauwsluitend verkeersnet. Prachtige vergezichten met kabbelende waterloopjes . Indrukwekkende hellingen met kamikaze afdalingen. Alles gekruid met een vleugje Duitse “grundlichkeit”.

In dit kleine paradijs is het goed mogelijk dat u geen enkele medecoureur zult treffen. Hoe bestaat het dat er rond de regio Valkenburg in file het grind wekelijks uit de wegen gereden wordt en er op slechts 30 minuten rijden een nirwana op ontdekking ligt te wachten, het is ons een raadsel.

Een niet te versmaden amuse in deze regio is de Ourberg. Een naam welke oudheid doet vermoeden. De helling der hellingen? ……

Ze is er inderdaad een van uitmuntende schoonheid. Zich verheffend vanuit het dal met alle grandeur die een oude dame zich mag veroorloven. Zij zal u niet blootstellen aan schrikbarende percentage’s. De klim moet het hebben van de ‘Ausdauer”. De zichzelf alsmaar verleggende top lokt u naar boven om u bij het bijna bereiken van het “hoogtepunt” weer met een nieuwe climax te verleiden . Zoals een grand dame betaamt…. Het zuur voor het zoet…

Maar alle geleden smart is er dan ook niet voor niets. Het panorama-uitzicht in 360 graden is er een om van te watertanden. Ze gunt u een blikveld over deze prachtige streek gedomineerd door koningen en veldheren. Waar nu echter alleen het stalen ros regeert. Maar geen tijd te verspillen, …….. de Thommerberg verwacht u….

Geef een reactie