Lenne-est (Waulsort)

Wanneer je de N96 van Namen naar Dinant verder rijdt langsheen de linkeroever kom je na 5 km een groene oase tegen. Je verlaat de drukte van Dinant en in de verte zie je ze al op duiken: de beboste flanken langsheen de Maas-vallei. De klim begint vlak voor je het kasteel van Freyr passeert, een klein nietig baantje aan je rechterkant.
Deze wat verlaten helling is één der aantrekkelijkste van de provincie Namen. De weg kronkelt doorheen het bos. De rust en stilte overvallen je nu je in het niemandsland terechtkomt.
De klim zal je nooit in verlegenheid brengen, het is aangenaam klimmen met een gemiddelde van 6.7%. Hij is 2000 m lang en de hoogtemeters bedragen 133 m.
Terwijl je aan het klimmen bent priemt de zon doorheen het bladerdek, je klimt langsheen weiden en je waant jezelf heel even ergens helemaal anders. Het is een klim om van te genieten. Eens je bovenop het plateau bent volg je de weg mee tot aan kruispunt (links van je ligt een groot landbouwbedrijf). Je slaat linksaf, richting Waulsort.

Geef een reactie