Annette et Lubin (Spa)

De naam lijkt uit een sprookjesboek getrokken. De Suske en Wiske van het decadente Spa heten ‘Annette et Lubin’, de personages uit Les Contes Moraux, de moralistische verhalen van Jean-Francois Marmontel. Gelukkig blijven de morele keuzes de fietser bespaard, want deze mooie klim leidt direct terug naar het centrum van Spa. Een mooie opwarmer voor de Rosier of ‘de verschrikking van de Malchamps’. Het is een aparte ervaring. Zonder ook maar een moment aan het stadsgeruis van Spa te ontsnappen klimt de weg gestaag langs de noordflank van de vallei die Spa omsluit.

Percentages tussen de 10 en 15 maken de schamele 850 meter zeker de moeite waard. De route is omringd met bomen en geeft de klim daarmee een eigen karakter. Na de S-bocht is de top in zicht. Na de rotonde kan de renner kiezen om de lichte afdaling voort te zetten richting Balmoral, waarbij hij de aankomst van de Jeu de Paume rechts laat liggen. Een helse helling die zich vastklampt aan de beboste helling. Helaas zijn de bovenste hectometers niet geasfalteerd waardoor er een wezenlijke kans op lekrijden bestaat. Een mooie klim voor de mtb’er, maar vooralsnog niet weggelegd voor de wegrenner. Zo wordt ook door de onvolprezen Encyclopedie Cotacol verklaard, die deze klim als doodlopend naar de analen verwijst. De hoop op het verlengen van de klim blijft bestaan.

Percentages tussen de 10 en 15 maken de schamele 850 meter zeker de moeite waard. De route is omringd met bomen en geeft de klim daarmee een eigen karakter. Na de S-bocht is de top in zicht. Na de rotonde kan de renner kiezen om de lichte afdaling voort te zetten richting Balmoral, waarbij hij de aankomst van de Jeu de Paume rechts laat liggen. Een helse helling die zich vastklampt aan de beboste helling. Helaas zijn de bovenste hectometers niet geasfalteerd waardoor er een wezenlijke kans op lekrijden bestaat. Een mooie klim voor de mtb’er, maar vooralsnog niet weggelegd voor de wegrenner. Zo wordt ook door de onvolprezen Encyclopedie Cotacol verklaard, die deze klim als doodlopend naar de analen verwijst. De hoop op het verlengen van de klim blijft bestaan.

Het Kuitenbijtersteam liet zich echter niet afschrikken door het besteende bospad en werkte zich al slippend naar boven. We willen de virtueel toegekende 200+ Cotacolpunten hierbij dan ook staven. Aan het einde van de laan biedt de afdaling via de Balmoral zich aan. Met 60 a 70 km/u storten renners zich richting de promenade. Francochamps is nooit ver weg, zelfs niet op twee dunne banden. Punt van aandacht: kijk uit voor overstekende winkelwagentjes aan de voet van deze doorgaande weg.

De Côte d’Annette et Lubin leent zich als amuse voor de thee die rijkelijk geschonken wordt op de terrassen van Spa. Een uitgelezen kans om de getergde rijders uit het peloton op zoek te laten gaan naar een plekje in de zon terwijl de ware liefhebber zich nog aan dit ‘ommetje’ laaft. Vanuit het centrum is deze lus in ruim een kwartier te maken.

Geef een reactie