Chemin de Favechamps (Trembleur)

Deze ‘Chemin’ doet haar naam alle eer aan. Door haar afgelegen ligging en haar moeilijke bereikbaarheid zal menigeen niet de moeite nemen deze helling op zijn of haar palmares te schrijven. Maar elk nadeel heeft schijnbaar ook weer zijn voordeel. Doordat de voet van de klim voor een racefietser alleen maar te bereiken is via een verkennende afdaling van dezelfde helling is deze gevrijwaard van andere mede-coureurs en weggebruikers. Haar eigenlijke entree via Rue du Parc is dusdanig slecht dat deze route alleen voor de MTB ‘ers onder ons te slechten valt.
Met haar 100 Cotacolpunten , 15% max en haar 750 lengtemeters zal ze zich niet in de topregionen van de Kuitenbijters’ index wagen. Niettemin een leuke prelude voor wie de contreien van het land van Herve gebruikt om zich warm te draaien voor al het geweld wat verder in het Vesder-dal te wachten ligt.

Geef een reactie