Côte de Forêt (Trooz)

Geen mooiere manier om het grauwe Vesdre dal te verlaten dan met een beklimming van de Côte de Forêt. Met iedere omwenteling van het blad ontrekt de renner zich aan het verstedelijkt dal met haar zinkfabriek om de blik te richten op weidse vlakten met groot spectrum.
Op deze klim zult u, in tegenstelling tot veel Waalse hellingen, niet het onooglijke kerkhof ontwaren op de top. Maar kunt u deze reeds, na enkele hectometers, met een gerust hart achter u laten op zoek naar liefelijkere indrukken. Authentieke haarspeldbochten maken het een pracht van een klim voor diegene die de kracht kunnen putten in het leed van zijn of haar mederijders. Oog in oog maar toch een hectometer verschil maken het kat en muis spel des te opwindender. Haar stijgingspercentages tot maximaal 10 % laten het toe het grote blad tot op zekere hoogte te blijven hanteren. Een klim voor de krachtpatser die hier nog eens met zijn energiereserves kan smijten. De top in Forêt geeft een uitzicht prijs om van te watertanden. De rust in schril contrast met de bedrijvigheid in het dal maken het de moeite waard om zich de moeite te troosten de helling aan het palmares toe te voegen. Op de top brengt een afdaling u in Nessonvaux alwaar de Rue sur Steppes of Bois d’Olne u met sterkere percentages zullen geselen.

Geef een reactie