Côte de Drolenval

Voor wie van Pepinster naar Nessonvaux rijdt en zich niet geïntimideerd voelt door de hellingen aan weerszijde van het dal dat door de Vesder uitgehold is, kan een uitstapje maken naar Drolenval. Weliswaar geeft de Cotacol ‘m een ‘bommetje’, maar dat is te weinig eer. De klim begint gestaag met 13% en lijkt in het gehucht halverwege even tot rust te komen. Maar met een climax van 20% op driekwart van de klim lijken de 15 tot 12 procenten daarna als vals plat. De lokale bevolking kijkt af en toe naar de deerniswekkende en voorovergebogen renners. De klim claimt met recht een hoge klassering in de Kuitenbijter-index en scoort met 260 punten een respectabele plaats in de top 20 van België krakers. De Drolenval is de mooiere én de venijnigere zus van de aanlendende Côte de Cornesse. Deze kent een minder teisterend verloop en een lakenglad wegdek. Voor ons steelt de Drolenval echter de show! Het achterland van deze afmattende klim biedt de afdalingen van Bois d’Olne. Weersta de verleiding om de afdaling in te zetten richting Wegnez en houd boven aan de berg links aan richting Soiron of Olne.

Geef een reactie