Fond du Chris en Voie Chars (Chaudfontaine)

Het plaatsje Chaudfontaine, bekend van het mineraalwater, biedt genoeg klimwerk voor de échte die-hards. In een straal van 5 km ligt er een tiental hellingen voor het kleinste verzet. Twee daarvan, zij aan zij, bieden een mooi routealternatief voor enerzijds de bescheiden klimmer en anderzijds voor de pioniers van het vak die geen helling onbekropen laten. Rue Fond des Chris is de bescheiden variant en geeft, met haar gemiddelde helling van 7,5%, een goed idee van wat er zich in de Alpen afspeelt. De 2000 lengtemeters bieden een mooie voorjaarstraining voor diegenen met een fietsdrager en een Oostenrijk-vignet voor de zomer. Echter, aan de voet van Fond des Chris is er een zijweggetje , La Voie des Chars ( “uitzicht vanaf het karrenspoor” in authentiek Waals), aan de linker zijde van de weg. Voor diegenen die nog twijfelen is er geen hoop. De eerste 100 meter biedt een grijze aanblik van asphalte-des-22% en daarmee geen kijk op het verdere verloop van de klim. Een heuse ego-breker! Maar er is troost voor diegenen die uit de clips moesten. De 1400 meter zijn relatief vlug lopend afgelegd om de ‘mindere goden’ die Rue Fond des Chris namen al puffend te verwelkomen in het plaatsje Ninane.


Geef een reactie