El Minire (Remouchamps)

Welke renner heeft zich niet eens een echte coureur in Luik-Bastenaken-Luik gewaand wanneer hij zichzelf als een adelaar de Hautregard omlaag liet vallen. Met één oog op de voorganger en één oog op de meter om te zien of er nog snelheidsrecords gebroken kunnen worden. Adrenaline in gevecht met uw geweten om de snelheid zo hoog mogelijk op te voeren. 70 Km wordt hier dan ook met gemak gehaald.

Meestal draait men dan bij de voet rechtsaf richting de oh zo vaak beproefde angstgägner, La Redoute, maar vlak voor het torenhoge viaduct schuilen nog twee onuitgespeelde troeven. Hier zult u geen prof of wannabe zien spartelen. De linkerzijde is er een voor de masochisten van het beter stamp-en-stoempwerk: Le Thier de Nonceveux.
Met een max aan 26% zal zij menigeen die haar probeert te temmen doen laten snakken naar lucht en een beter inschattingsvermogen. Om volgende keer toch maar de rechter optie te kiezen.

Want daar ligt de klim El Minire op u te wachten.

Een hellingen voor de connaisseur…… pittig bij aanvang maar met een mooie afdronk in haar gematigende percentage’s.

Eenmaal gereden laat u voortaan de Redoute aan het jeugdigere elan. Aan hen die immers enkel de waarde hechten aan de hoeveelheid kalk op het gebarsten betume.

De enige dissonantie is echter dat de klim, op ca. halverwege het parcours, herenigt wordt met de Hautregard.

Pas bij het kruisen van de weg op voor dalende Kamikaze welke geblindeerd door tunnelvisie enkel oog hebben voor hun snelheidsmeter……

Geef een reactie