Kinkenweg ( Montzen)

Tegen de grens van de Oost-kantons ten zuid-westen van het plaatsje Montzen (Plombières) ligt de Kinkenweg. Hoewel de gelijknamige weg al begint in Montzen zelf en al vals plat oploopt, ligt het begin van de eigenlijke klim aan het begin van het bos in de richting van Henri-Chapelle. De Kinkenweg is te bereiken door vanuit de weg Hombourg-Montzen (rue de Birken), even voor het einde van Montzen en net voor het spoor naar rechts de Kinkenweg in te slaan.
De zwaarste beproeving bevindt zich in het begin van de klim. Na net het bos betreden te hebben stijgen de percentages al gauw boven de 20%. Na een kleine 75m van deze strook, waarbij het voorwiel van de grond neigt te komen vlakt het weer af. Dan kun je een tijdje weer “op adem komen” waarna het slot er aan komt waarbij opnieuw percentages van rond de 18% behaald worden. Aan je linker kant zie je dan gelijktijdig “de lokale Tiger Woods” een balletje slaan. Jammer dat het middenstuk van de klim niet stijl genoeg is om na je na het beginstuk echt te laten lijden. Toch een echte kuitenbijter die mooi gecombineerd kan worden met bijvoorbeeld “Berg La Clouse” via afdaling Birven, of als opwarmer voor het “echte” werk meer zuidelijker.

Geef een reactie