La Redoute (Remouchamps)

Dé klassieker uit Luik-Bastenaken-Luik ! De Redoute is zo gevreesd als geprezen. Esthetisch haalt deze pukkel van de westelijke Ardennen het niet bij de bosrijke omgeving van Spa en de Haute Fagnes. De zweem van gesneuvelde trots maakt echter veel goed. Het is deze plek die in menig wielerseizoen de hoop van veelbelovende coureurs deed sneuvelen. De legendes zijn met grove kalk op het bitumen geschreven.
Hoewel de Redoute niet tot het Europese hooggebergte behoort, lijkt de lucht na de eerste 1000 meters ijl te worden. Het zullen de 20 procenten in stijging zijn die de renner op dit stukje historische grond schrapend naar zuurstof doen happen. Het door zacht gras omringde bankje vanwaar er ongetwijfeld een mooi uitzicht op Remouchamps te zien is, is een duivelse verleiding. Nog 400 meter afzien tot de eeuwige roem de Redoute gedaan te hebben! Met 249 punten scoort zij in de Cotacol een verdienstelijke 40ste plaats. In de kuitenbijter-index is zij vanwege haar anstrengende karakter een 25ste plek waard.

Geef een reactie