La Saute

Eigenlijk is dit geen verhaal over een klim………. het is er een van een afdaling. ….

Normaliter ligt de beloning van de coureur aan de top. Bij La Saute is echter alles anders . Hier ligt de beloning aan de voet, na het dalen.

De meeste van u zullen bij het bereiken van de klim de lokroep van de Drolenval niet hebben kunnen weerstaan. Met deze kuitenbijter eerste klas in de benen is het een zonde deze nabijliggende klim niet aan u palmares toe te voegen. Ben niet bevreesd, La Saute zal u met zachtere hand behandelen dan haar naastliggende zusterklim. Geen steile hectometers welke u doen vervloeken en uit het zadel zullen doen dwingen. Echter een helling om al danseusend te slechten.

De crux zit hem echter aan de voet. De belofte van de helling openbaart zich al aan u terwijl u rustig meanderend daalt naar een stukje verscholen Wallonië. Een stukje puur pastoraal genoegen, onverstoord door cyclo of toertocht.

Onder aan Le Saute ligt het beloofde nirwana. Een enclave badend in rust en vergetelheid.

Daal af als u durft en kijk of u weer de moed heeft om dit kleine paradijsje de rug toe te keren……misschien ligt het er de volgende keer niet meer……

Geef een reactie