Rue Tesny (Wandre)

In de contreien van Wandre, daar waar zij wordt geflankeerd door haar zusters Bois la Dame en Côte de la Xhavée, doemt Rue Tesny op als een niet te versmaden “amuse”.

Met een lengte van 1000 meter en 120 hoogtemeters komt zij op een gemiddelde 12 % Menig coureur zal zich bij de aanblik van haar stijging de verleiding niet kunnen weerstaan. Echter, al na slechts enkele honderden meters zal men zichzelf vervloeken zich bloot gesteld te hebben aan dit ‘spectacle de dieu’.

De 22% eist hier alle reserve in kuiten en gemoedstoestand van onze renner. Helaas rest hier niets anders dan de triple aan te spreken en zich al harkend en tierend een weg naar de , almaar verder lijkende , top te stoempen. Mochten de percentages het broze ego niet breken, dan zullen de vele putten en gaten dit zeker doen. Heeft de gemeente Wandre soms speciale bedoelingen om deze handicap naar alle abiliteit uit te buiten ? Boven aangekomen zal men , in het zicht van het onvermijdelijke Waals kerkhof, afvragen welke dwazen dit epos met minder resultaat hebben moeten bekopen.

Geef een reactie