Rullen-Brabant

Ver van alle Ardense provocaties ligt bij het plaatsje St. Martensvoeren de klim Rullen. Zij die haar eens beklommen hebben kunnen de vergelijking met de Keutenberg in het ‘Hollandse’ Schin op Geul niet weerstaan.
Qua ligging en beleving doet zij inderdaad aan deze beproeving denken. Zij het dat de maximale percentage’s van ca. 17% niet aan de voet maar in de staart van de klim zitten. Een klein weggetje, voor locals only, brengt u aan de voet van de klim. Hier ziet u al wat u te wachten staat. De weg meandert zich tussen weiden met grazend vee naar boven waar de top zich net aan het zicht onttrekt. De klim zal nog niet het beste van onze coureur vergen, daar deze vanuit Maastricht het best te zien is als opwarming voor de krakers welke dieper richting zuiden op hem liggen te wachten. Als alternatief is er de parallel lopende klim genaamd Vrouwenbos. De conservatief zoekt de rust en regelmaat van Vrouwenbos, de avonturier neemt de handschoen welke Rullen haar werpt. Met de helft in lengte, ca. 600 meter, maar praktisch hetzelfde aantal hoogtemeters geeft zij de klimmer meer waar voor zijn geld dan haar zijdelingse zuster. Op de top aangekomen kunt u zich vergapen aan een van de mooiste panorama’s welke de Voerstreek kan tentoonspreiden. Meerdere routes liggen open voor uw wegkapitein. “La Clouse”, een nog jonge parel van vergelijkbare strekking maar met iets meer percentages, ligt op een steenworp afstand. Maar ook de optie van “Les Waides” zou via een omweg door het pittoreske Valdieu tot de mogelijkheden behoren. Laat u verassen door deze parel van de voerstreek.

Geef een reactie