Thier d’Amry (Heure-Le-Romain)

In het slaperige plaatsje Heure-Le-Romain, onder de rook van dorp Vise, ligt een uitdaging die de moeite van het omrijden waard is. Gelegen op een helling op het zuiden doet de Thier d’Amry niet onder voor haar soortgenoten in het Luikse stadsgewest. Zij het dat zij niet de lengte ambieert van een Rue Tesny of Xhavée.
Met haar 300 lengtemeters en een gemiddelde van 13,7% zal zij echter menigeen verdoemen tot een sissy-blad verzetje in compact of triple. Zeker als men krakend in bladen en gewrichten bij de doorkomst van 17% is aanbelandt. Geen valse kasseien of authentieke waalse gevels helaas . De route is gedrapeerd in een mooi stukje, haast onwaals, asfalt welke de beklimming vergemakkelijkt. Het enige minpunt in deze is dat er bij het bereiken van de top een desillussie volgt bij het vervolgen van de route. Enkel een linker afslag is mogelijk om zo weer de afdaling richting het industrieele voorland van Luik te hervatten.

Geef een reactie