Thier Fouarge en Basse Hez (Bolland)

Ingesloten tussen de Voerstreek en de grote toegangswegen in het noord oosten van Luik ligt het Land van Herve. Een glooiend landschap waar de wind vrij spel heeft en de renner beschutting zoekt door, gebogen over zijn stuur, dicht langs de meidoornhagen te koersen.

De geuren van kaas en stalvee zijn nooit ver weg. Val Dieu, een goddelijk dal, zoals een van de liefhebbers hier bloemrijk postte. Deze heuvels bieden korte, steile hellingen met het venijn van een Oude Klare. Het doorgaande (fiets)verkeer tussen Herve en Blégny volgt de Rue Basse Hez die zich met een 6 a7% statig uit het dal heft.

Echter, verborgen achter de 12de eeuwse hoeve ligt de voet van de Thier Fouarge. De eerste meters verraden meteen haar vilein. 17% dwingt u op de pedalen en houdt u daar. De top overstijgt de doorgaande weg; een must voor de renner op een missie! Laat uw gedachten afdwalen naar de tijden van Karel de Stoute die zijn rivalen hier op de knieën dwong… of was uw routekapitein ‘de stoutste’? De kans is groot dat hij u aan de top van Basse Hez staat op te wachten.

Geef een reactie