Côte de Hansez (Nessonvaux)

Het Vesderdal is op deze site al uitvoerig besproken. Met haar almaar voort slingerende lijn heeft de Vesder een waar klimmersparadijs geschapen voor de liefhebber voor de stevige klim. Côte de Hansez vormt hierop geen uitzondering van de regel. Diegene die de Redoute uit het nabijgelegen Remouchamps als afgekloven beschouwd kan hier gerust zijn hart komen ophalen.

In het plaatsje Nessonvaux , waarvan ook de Transenster, Rue sur Steppes en de Voie Collas hun eikpunt hebben, ligt een klim welke de liefhebber direct in haar hart zal sluiten.
Het begin zal u met enkele ferme hectometers doen katapulteren naar een schitterend uitzicht over het slaperige dorpje. Aangekomen op dit aardse paradijs tussen weilanden en boomgaarden liggen nog enkele woningen waar, mocht u het treffen, de eigenaar u zal begroeten met een welgemeend “mon fou“, daar hij weet wat u nog te wachten staat. Toegegeven , u heeft nog niet het onderste uit de kan moeten halen , maar hier komt na een mooie S-bocht zeker verandering. Een steigerende 21% doen de vergelijking met de Redoute zeker recht. Vanaf hier is het stoempen , trekken en harken naar een top die zich almaar van u lijkt te verleggen. Weilanden met karakteristieke meidoornhagen en vee welke u meewarrig aankijkt zijn u deel…. Tot u, bij aankomst op de top, wordt beloond met een van de mooiste panorama’s van de regio. Vanaf hier lijkt het land van Herve aan u voeten te liggen…

Geef een reactie