Hes Grevis (Lorcé)

Bestaan ze nog…. ?
Hellingen die door hun ligging in de vergetelheid raken en zodoende niet de eer krijgen die hen toekomen. Jazeker, en de Hes Grevis is er zo een!

Verscholen met haar voet aan het riviertje de Lienne geeft ze haar bedoelingen al in de eerste hectometers prijs. Een max van 18 % met hier en daar wat losliggend grind om uw handicap en plezier te vergroten Maar het zijn niet de rap stijgende hoogtemeters welke de meeste indruk op u zullen maken. Haar prachtig uitzicht en haarspeldcurven zullen u al ras heupwiegend naar het gehucht Chession brengen. De helling wordt genomen in enkele steile trappen met hier en daar een rustmoment om hierna weer extra te kunnen aanzetten. Bloemrijke bermen worden afgewisseld met kleine bossages en al snel hebt u het ‘echte werk’ achter de rug. In het dorpje vermengt de klim zich met haar gematigendere tegenhanger Côte de Chession om zo nog ruim 1,5 kilometer over de heuvelrug haar weg te vervolgen.

Hier loont het zeker om een moment van rust in te gelasten en eens achterom het dal van de Lienne te bekijken. Een panorama welke de hartslagmeter met enkele slagen zal doen stijgen…. Wellicht claimt ze met recht een plaatsje in Kuitenbijters Mooiste?

Geef een reactie