Charreau de Waulsort

Het eerste wat je opvalt wanneer je tegen 60 km/u naar beneden suist is de hellingsgraad. Je zult straks een andere versnelling moeten kiezen. Maar ook het wegdek is hier van een betere kwaliteit als die van de Lenne. Enig nadeel: de kans dat je een auto of tractor tegenkomt is hier veel groter. Maar niet getreurd, ook deze klim is een waar plezier. Je daalt tot je een spoorweg tegekomt en je keert op je passen terug.
Net voor je het dorpje uitrijdt ligt er een kleine zone van zo’n 15%, nadien blijf je toch een kilometer (doorheen het bos) klimmen tussen de 10 à 13%. De klim is in zijn geheel korter als die van de Lenne (1200m) maar wel veel venijniger (8.6% gem)
De hoogtemeters bedragen 103 m.
De provincie Namen heeft niet de magie en de legendarische uitstraling zoals we die kennen van in Luik maar als je de moeite doet dan ontdek je ook hier prachtige heuvels die niet alleen een uitdaging zijn voor de beenspieren maar ook die je zintuigen in vervoering brengen.

Geef een reactie