Steven Rooks Classic 2008: Een Lustrum

164 km en 114 km

Na 4 jaren Steven Rooks Classic is het tijd voor een frisse wind door het parcoursboek. Een lustrum vraagt immers om iets nieuws. Na 4 keer linea recta naar de Redoute getrapt te hebben werd het tijd voor het grote geschut. Het team van kuitenbijters.com werd gevraagd om hun kin van het stuur te heffen om zo de weg naar Remouchamps van een vleugje krakende kuiten te voorzien.

Zie hieronder het resultaat. Een boeket van kuitenbijters uit de Voerstreek, het Land van Herve en een glimp van de Noordelijke Ardennen. Op de leest van de ‘oude route’ schoeiden wij een nieuw parcours. Nog steeds gekroond door de Côte de Redoute, maar met een hofhouding aan côtes die niet onder doen voor een Luik-Bastenaken-Luik of de Waalse Pijl.

Getrouw vanuit Maastricht gestart biedt deze koers het mooiste van de Voerstreek, een klim naar het rustieke Ville Haute om met de Hestreux in de benen zich neer te vleien op de oevers van Lac Gileppe. Overigens niet voor lang, daar het peloton haar opwachting maakt in het mondaine Spa, aan de voet van Côte de Desnie. Voor wie deze queste schouderophalend achter zich liet in de pijlsnelle afdaling richting Remouchamps is er de ‘kluif de Redoute’… Koningin onder de plaatselijke cols & côtes.

Komt de beproeving van de SRC 2008 hiermee aan haar einde? Allerminst!

Met de tergende Côte de Cornemont in het vizier wachten er nog maar liefst 3 Kuitenbijters van de ergste soort.
Côte de Trasenster over haar onbekende, en ondergewaardeerde, westkant en als hoogtepunt de Côte de Drolenval: 1200 meter aan naakte beproeving met maxima tot 20% !

Dat de Thier de Fouarge ons scheidt van de kers-op-de-taart, Les Waides, is geen sinecure. Verlaten mocht zij 4 jaar lang toekijken hoe de karavaan haar milde evenknie bekroop, geduldig wachtend op háár tijd… deze killer-klim zal menige renner heugen tijdens de laatste kilometers richting Maastricht.

Les Waides mag dan het sluitstuk van deze koers zijn, weinig hellingen kennen een venijnigere beet! In de laatste meters van haar beklimming slaat zij met ruim 17% aan hellend asfalt genadeloos toe. Onderschat haar niet!

De ‘tussenroute’

Voor wie dit het voorstellingsvermogen te boven gaat ligt er in Limbourg de keuze: 170km ondergaan of toch de ‘short cut’ van 115km? Deze laatste variant laat zich echter niet zonder slag, stoot of bijtende kramp knechten… voordat deze route zich samenvoegt met de hoofdroute worden er de renner nog twee krakers gepresenteerd. De prachtige Rampe de Renoupré gevolgd door Côte du Mont. Deze laatste klim van ‘afstapkaliber’ door de het stadse Dison vraagt het beste van de renner voordat de route zich weer samenvoegt in Xhendelesse.

Met nabij 164 kilometer in de benen is het goed rusten in de omgeving van Maastricht. Met een lang weekend voor de boeg zal de stad u met open armen ontvangen.

Het kuitenbijtersteam wenst eenieder een plezierige en veilige rit toe!

legenda:

Rullen-Brabant (St. Maartens Voeren)
Côte de Ville Haute (Limbourg)
Hestreux (Gileppe)
Côte Desnie(Spa)
La Redoute (Remouchamps)
La Trasenster (Fraipont)
Drolenval (Pepinster)
Thier Fouarge (Bolland)
Les Waides (Neufchateau)
Rampe de Renoupré (Verviers)
Côte de Mont (Dison)

Geef een reactie