Côte de Bois de la Dame

Tussen Visé en Luik, aan de west zijde van de heuvelrug van Argenteau verrijzen er drie kuitenbijters, te weten Rue de la Xhavée, rue Tesny en de Bois-la-Dame. De eerste twee zijn met hun gemiddeld hellingspercentage van boven de 11 en met pieken van 22% (vergelijk de Keutenberg) van een masochistische aard. De 1000 strekkende meters zijn zelfs voor de geoefende fietser een kwelling. Echter, de meest zuidelijk gelegen klim is de gemoedelijke van de drie zusters; Côte du Bois-la-Dame.
Met een lengte van 1350 meter en drie haarspeldbochten van ‘de schoonste soort’, is zij een lust voor diegenen in training voor het Alpenwerk. Met een aperitief van 12% slingert zij zich 107 hoogtemeters naar de top. Voor diegenen die niet de moed hebben gehad om tijdens de klim over Luik te uit te kijken, is er de prachtige afdaling richting Jupille en de bierfabrieken van Jupiler.

Geef een reactie