Côte de Brume (Trois Ponts)

Trois Ponts is een van die Ardense stadjes die de kruispunten sieren. De liefhebber van het betere klimwerk kan hier zijn hart ophalen. Naast de Hezalles en de Côte de Aisomont zijn er de mooie beklimmingen van Côte de Brume ‘Sud’ en ‘Est’ die zich naar het gelijknamige gehucht aan het stuwmeer van Coo slingeren. De zuidelijke variant kent een straffe aanvang in de ‘vieux chemin de Brume’ die de eerste luie bocht in de doorgaande route afsnijdt en zich linea recta met een stijging van 20% tegen de berg omhoog werpt. Eenmaal terug op de hoofdroute zijn er een aantal hectometers waar de stijging onder de 10% daalt. Neem de rust, daar het einde van de klim een stukje van 13% aanbiedt aan de gulzige renner. Ook hier kunnen de lafhartigen zich aan de uitdaging ontrekken door via het dorpje Brume de ‘lange variant’ te kiezen.
De Brume Sud kent deze luxe niet. Hoewel deze klim de 15% niet overstijgt claimt zij toch 188 punten in de Encyclopedie Cotacol. Zij staat daarmee in de schaduw van haar hierboven beschreven grote zus die 280 punten in de schaal legt. Beide beklimmingen kennen een hoge esthetische waarde en zijn zonder enige twijfel het betere alternatief voor de kaasrechte en drukbegane Rue de Huy.

Geef een reactie