Côte de Cornemont

De Côte de Cornemont is het gelijkmatige alternatief voor de ‘onvolprezen’ Redoute. Wie zich niet wil bloot stellen aan schrikbarende percentages of wil verzanden in het drukke verkeer van Sprimont is deze helling een goede optie. De Côte is er een van vele gezichten. Kleine dorpjes worden afgewisseld met weidse panorama’s. Zij het dat u hier wel ogen op uw rug voor nodig heeft.
De percentages zijn die van het gematigde soort. Met een maximale van zo’n 9 % is ze te categoriseren onder de “goed lopende” hellingen. Een van de weinige in deze met rotsen en grotten gezegende regio. Bij het bereiken van de top aan de ietwat drukke doorgaande weg liggen de opties open. Een voor de hand liggende keuze zou de richting van het bedevaartsoord Banneux kunnen zijn. De geruchten gaan dat het gezegende water het gemis van eventuele Extran of Dextro u in ruime mate zal compenseren…

Geef een reactie