Côte de Desnie (Spa)

Als men aan een echte Ardenner klim denkt, is de Côte de Desnie één van haar archetypen. Vanuit het dorpje Winamplanche, gezegend met nóg twee plaatselijke côte’s, lokt de klim in al haar eenvoud. Hier ligt dan ook het ‘zwaartepunt’ van de klim welke u echter na enkele hectometers al achter u laat. Vanaf dit punt wordt u inspanning beloond met een schitterend panorama aan diverse uitzichten.Weidse velden, afgewisseld met dicht dennenbos, geven de klim afwisselend karakter. Voor zelfreflectie is er alle tijd tijdens deze 4,5 kilometer durende klim. Door haar gemiddeld percentage van zo’n 6 % is de klim er een voor de krachtpatsers en stoefers in uw peloton. De triple of compact kunt u met een gerust hart thuis laten. Onder de kenners staat zij namelijk bekend als een “goed lopende klim”…. Bij het bereiken van het naamgevende dorpje dient er nog zo’n 2 kilometer geklommen te worden om de top te bereiken welke zij deelt met de onvolprezen Vequeé . De klim eenmaal volbracht kunt u met een gerust hart de kin op het voorwiel leggen en in een authentieke “Pedro Delgado” houding u zelf als een echte adelaar van deze Ardenner reus naar beneden storten richting het achterland van Stoumont. Deze regio leent zicht uitermate voor de sportieve klimmer. Met de Rosier- Sud ,Rosier-Est en de Xierfomont binnen handbereik kunt u zich naar hartelust uitleven. Een helling waar het in het fietsen allemaal om draait. Uitdaging, uitzicht, uitgeteld……..!

Geef een reactie