Côte de la Casmatrie (Chaudfontaine)

Peddelerend door het dal van de Vesder kunt u met gemak geïmponeerd raken door alle geweld welke deze regio u biedt. Voie des Chars , Chemin de la Lemmetrie en de Haute Folie zijn Agnstgägners van de ergste soort met hun moordende percentages van rond of over de 20 %. Is er dan niets te halen voor de liefhebber van de Alpeneske haarspeldbocht of de gematigendere percentages? Jawel, voor u is er de Côte de la Casmatrie !!!!

Jaren onderbelicht gebleven vanwege haar oer-waals wegdek is het tijd deze klim uit de hoek der vergetelheid te halen. Ook deze klim heeft het erbarmelijke wegdek ingewisseld voor een strak stuk zwart laken. Het doet haast vermoeden dat er in het Waalse gewest een fietsliefhebber op de stoel van openbare werken heeft plaatsgenomen… Dit maakt de klim, en het genieten hiervan, des te gemakkelijker. De 5 prachtige haarspeldbochten zorgen ervoor dat het Alpe d’Huez gevoel zich van u meester maakt. Al klimmend door het bos kruist u het parcours van de Chemin de la Lemmetrie om nog enkele meters te stijgen richting het kerkhof en fort . Het uitzicht op de top is adembenemend. Het Vesder-dal openbaart zich hier aan u in al haar schoonheid en nodigt u hiermee uit de diversiteit aan hellingen te gaan ontdekken. De Côte de la Casmatrie is geen helling in de bovenste regionen van de Kuitenbijters-index, maar haar prachtige bochtenwerk en adembenemend uitzicht verschaft haar wel een plekje in het register van de Kuitenbijters Mooiste.

Geef een reactie