Côte de Wanne ( Wanne)

De Côte de Wanne is de droom van iedere klimmer die geniet van een pittig stijgingspercentage met daarbij een uitzicht die het lijden verzacht en hem in staat stelt de pijn te kunnen relativeren. Gelegen tussen glooiingen afgetopt met bebossing als ware het eeuwige sneeuw op Alpeneske toppen geeft de helling vanuit het dorpje Grand-Halleux al een deel van zijn geheimen prijs. De beet van de helling is echter nog niet zichtbaar. Bij het bereiken van de bebouwing van het plaatselijke gehucht wordt de klimmer getrakteerd op percentages van rond de 13 %.

Mocht hij zijn blikveld kunnen losrukken van het zwalkende voorwiel zal hij in het vooruitzicht van het beboste gedeelte troost vinden. De finale van de klim zal alle leed doen verzachten en de coureur voldoende gelegenheid geven om te herstellen om zich zodoende in de afdaling van de Wanneranval of Aisomont zijn moed bij elkaar te kunnen rapen voor Agnstgegners als de Stockeu of côte d’ Amermont.Als prelude van bovenstaande côte ligt er in het dorpje Bergival (Vanuit Basse-Bodeux richting Grand-Halleux) de Saint- Jaques. Geen kuitendoder van de ergste soort, maar zeker de moeite waard , al was het maar om de prachtige vergezichten zodra men het beboste gedeelte bereikt. Een prachtige opwarmer voor de klim die komen gaat

Geef een reactie