Tros Marets (Bevercé)

De bon vivant die de terrasjes van Malmedy achter zich liet en daarin de richting koos van Bevercé, wierp zich daarmee in de armen van Vallé de la Warche, een valei zonder hoop op een uitweg. Dit zijn de momenten waar de verleiding van Hoegaarden die zoeven toesloeg met pijn betaald moest worden. Voor wie de straffe stijging van de Ferme Libert niet aandurft is er het alternatief van de doorgaande weg van Tros Marets. Laat deze omschrijving u niet misleiden daar deze letterlijk genomen mag worden. Deze weg gaat door… en door en door.
Ruim 11 kilometer aan hellend asfalt dat zich pas op Belgisch’ hoogste punt gewonnen geeft. Van Bevercé tot aan het Parc Naturel des Hautes Fagnes worden er hier bijna 350 hoogtemeters overbrugd. Hoewel de snelle rekenaar hier een gemiddelde van 3,3% aan toekent, ligt onderschatting op de loer. De meanderende weg vraagt in de eerste 4 kilometer het beste van de renner en is met een maximum van 16% geen sinecure. Hoewel het laatste deel van de klim, tussen Mont en het Signal de Botrange, uit vals plat bestaat, zijn deze laatste loodjes een heuse killer voor de bovenbenen. Eenmaal uit de luwte van de bossen rondom Mont slaat de wind en de zon haar slag op de open gronden van de Hautes Fagnes.

Geef een reactie