Roche à Frêne (Harre)

Wanneer je van Ferrieres afzakt richting Harre, daal je de Fays af. Je komt vanop het plateau en ineens daal je de feeërieke bossen in.Je volgt de richting Heyd – Fazel. Je passeert onderweg het dorpje Le deux Ris. Wanneer men een drukker kruispunt tegenkomt dan slaat men rechts af. Een halve kilometer verderop is er een brugje aan je rechterkant dat je oversteekt (richting La Roche à Frêne). Bijna onmiddellijk wordt je al geconfronteerd met een kleine muur die op je afkomt van zo’n 15%, hierna daalt de helling nooit meer onder de 10%.
Je baant je een weg door de weinige huizen van het dorp richting top. Tijdens de klim ontvouwt zich een prachtig panorama achter je, maar geloof me, je zal er weinig van merken. Het is een helling die je zeker niet mag onderschatten. Wil je imponeren op je fietskameraden, dan moet je die dag al goede benen in huis hebben om deze helling op te spurten. De helling is zo’n slordige 2000m lang met een gemiddelde van 9.5%. De hoogtemeters bedragen 190m.

Geef een reactie